Afsluiting zomerprogramma 'La Corona' op 19 september

Vanaf half juni heeft Trajecti Voces steeds gerepeteerd met de zangers die beschikbaar waren en niet opzagen tegen zingen in koorverband. Dankzij het feit dat we een grote repetitieruimte, de Rehobothkerk, tot onze beschikking hebben en we daar gastvrij werden ontvangen door beheerder Herma was dat ook goed mogelijk. 

Opstand in Belarus

Eén avond is besteed aan de opstand in Belarus (Wit-Rusland). Trajecti Voces uit Utrecht heeft een sterke band met Belarus sinds 1993, toen het begon samen te werken met Cantus Juventae (nu Cantus AlbaRuthenicae). Nu Wit-Rusland in rep en roer verkeert over de frauduleuze verkiezingen, heeft Trajecti Voces een video opgenomen met Ubi Caritas van Gjeilo en de Russische traditonal Mnogaja Leta van Bortniansky om haar steun betuigen aan de vele vrienden in Minsk, die nu de gevolgen van de opstand ondervinden.

Openbare afsluiting

Nu de zomer langzamerhand tot een einde komt en we binnenkort gaan beginnen aan het programma rond Mozarts Requiem, sluiten we het zomerprogramma La Corona af met een klein concertje op de plek waar we iedere dinsdagavond repeteren, de Rehobothkerk. Op zaterdagmiddag 19 september om 15:30 zingt Trajecti een klein uur werken van Bach, Dufay, Monteverdi, Pärt, Whitacre en Gjeilo. Er is plaats voor zo'n 40 bezoekers; vanwege de corona-maatregelen is reserveren via de website verplicht. De toegang is gratis; na afloop een collecte ter bestrijding van de onkosten.