Mozarts Requiem voor Alle Zielen 2021

Wat is fijnere en troostrijkere muziek dan Mozarts Requiem? Utrecht vocaal ensemble Trajecti Voces zingt het op zaterdagavond 30 oktober in de Dorpskerk van Beusichem en zondagmiddag 31 oktober in de St. Gerardus Majellakerk. Op het programma staat ook zijn Ave Verum. Zangers uit eigen gelederen nemen de solopartijen voor hun rekening. Wouter van Belle begeleidt het op het orgel. Het geheel staat onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa. 

 Het concert is een gedenkmoment voor de overledenen. In Beusichem leest predikant Leendert Jan van Lingen enkele toepasselijke dierenverhalen van Toon Tellegen; Broeder Ignatius Maria omlijst in Utrecht de muziek met spirituele teksten die te maken hebben met gemis van een overledene. Het is inmiddels de zevende keer dat dit project plaatsvindt. Er is alle keren veel belangstelling van het publiek geweest. Een volle kerk was steeds het gevolg. Het blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan met mooie muziek en inspirerende teksten stilstaan bij een verlies.

Het concert duurt iets meer dan een uur. De entreeprijs is € 15. Het is aan te raden te reserveren.

Uitvoeringen

  • zaterdagavond 30 oktober 20:00
    Dorpskerk, Markt 14, Beusichem
  • zondagmiddag 31 oktober 15:30
    St. Gerardus Majellakerk, Thomas à Kempisweg 3, Utrecht

Trajecti Voces m.m.v. Joyce Vermeer, sopraan; Marleen van Reenen, alt; Maarten van Oosterom, tenor; Roeland Gerritsen, bas. Wouter van Belle bespeelt het Maarschalkerweerd-orgel in Utrecht en het Witte-orgel in Beusichem. Dirkjan Horringa dirigeert.

Trajecti Voces m.m.v. Marianne van Houten, sopraan; Jannelies Vermeulen, alt; Laurent Nadal, tenor ; Roeland Gerritsen, bas.