Zomer 2020: "Belcanto uit de Barok" op Terschelling

In project 88 "Belcanto uit de Barok" gaat Trajecti Voces aan de slag met Italiaanse muziek uit de periode grofweg tussen Monteverdi en Pergolesi (1600 – 1750). Naar aanleiding van contacten met een kerk op Terschelling bestaat de mogelijkheid om het zomerconcert daar te organiseren. Gedurende dat weekend zijn we welkom om daar te repeteren, bij wijze van wederzijdse muzikale ruil. Aanwezig: een clavecimbel, een orgel en een prima piano. Jaap Jan Steensma gaat mee om te begeleiden.

We gaan een programma met enerzijds kamermuziek uit de Italiaanse barok doen: iedereen zingt in duetten, trio’s e.d. met begeleiding van basso continuo. Daarnaast klinkt een aantal stukken voor de hele bezetting. Te denken valt bijvoorbeeld aan muziek van Alessandro en Domenico Scarlatti, maar ook van Lotti, Caldara en Monteverdi en tijdgenoten. Het wordt een mix van wereldlijke en geestelijke muziek. Het laatste is van belang omdat we ook de muziek verzorgen bij een kerkdienst.

Op vrijdagavond beginnen we met een gezamenlijke avondmaaltijd en een avondrepetitie. We kunnen in de kerk ook koken en koffie/thee zetten. Zaterdag overdag repeteren we afwisselend in kleine ensembles en als geheel koor. Zaterdagavond is er geen repetitie: tijd voor eens iets geheel anders! 

Zondagochtend werken we mee aan de kerkdienst van de Protestantse Gemeente ET-10. De dienst begint om 9.30 uur. Dominee Richard Vissinga uit Kampen gaat voor als gastpredikant. Hij is zelf ook een bevlogen zanger en liefhebber en kenner van oude muziek en het lijkt hem heel inspirerend om met ons samen te werken. Na de dienst verhuizen we naar het kerkje van Midsland of de Doopsgezinde Kerk in West-Terschelling (hierover wordt nog onderhandeld) en zingen daar om 14:00 een kort concert. Om een uur of vier zijn we dus klaar en kan iedereen terugreizen.

De repetitiedata

di 12/5

Eerste repetitie P88 Zomerprogramma

di 19/5

   

di 26/5

   

di 2/6

   

di 9/6

   

di 16/6

   

di 23/6

   

vr 26/6

Naar Terschelling: 18:00 eten, 19:30 repetitie

za 27/6

Repeteren

zo 28/6

Dienst in ET10; concert 14:00

Repetities van 20:00 tot 22:30 in de Rehobothkerk, Briljantlaan 6, Utrecht, tenzij anders vermeld.

Kosten

De kosten voor deelname aan dit project (dus de repetities e.d., niet de reis en het verblijf op Terschelling) bedragen € 140. We realiseren ons dat het een heel bedrag is, maar het kan helaas niet goed uit voor minder. Zomerprojecten trekken doorgaans een kleine groep zangers en leveren ook nooit heel veel publiek op. Voor wie dit bedrag moeilijk kan opbrengen valt er eventueel een regeling te treffen; overleg in dat geval met penningmeester Tessa Vos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Répondez, s’il vous plaît!

Mag ik je vragen uiterlijk 2 februari te reageren op deze uitnodiging, ook als je niet meedoet? Vaste leden van Trajecti Voces hebben zoals altijd voorrang; bij de overige zangers kijken we wie we kunnen plaatsen van degenen die belangstelling tonen. Zangers die niet eerder bij ons gezongen hebben wordt gevraagd een stemtest te doen. Hierboven vind je de precieze data. Laat het me SVP ook even weten als je niet kunt of wilt meedoen of nog een voorbehoud hebt. We laten je uiterlijk op 18 februari weten of je geplaatst bent.