Najaar 2021: jubileumprogramma De Stilte

Vanwege het 30-jarig bestaan van Trajecti wordt het najaarsproject groots opgezet om er een onvergetelijk jubileumproject van te maken. De repetities starten op 7 september. Er is plaats voor 24 zangers, SATB x 6. De bezetting is op dit moment compleet.

Het programma wordt een fusion-concept: renaissance-kerkmuziek (b.v. Palestrina, Victoria) in combinatie met bijpassende nieuwe muziek van b.v. Lauridsen, Pärt en MacMillan. Bij deze laatste componist komt zijn motet In splendoribus sanctorum, geschreven voor SATB-koor en trompet, aan bod. Verder gaat het koor samen met de instrumentalisten improvisaties maken op een bourdon, akkoord of oud ‘schema’ zoals Belle qui tient ma vie, en daarnaast klinken vrije improvisaties van André en Mike. 

Componist Wouter van Belle heeft voor Trajecti Voces een nieuw stuk geschreven over de wateren van Utrecht. Hij gebruikte daarvoor gedichten van Jan Engelman, Hans van Straten en een nieuw, speciaal voor de compositie geschreven gedicht van Ruben van Gogh. Het is een stuk in drie delen; de delen worden verbonden met ‘geleide’ improvisatie-momenten voor de instrumentalisten.