Zomer 2019: Muziek voor Elisabeth I

Trajecti Voces heeft een traditie van zomerprojecten met kleine, enkelvoudig bezette ensembles, naast een aantal werken voor iedereen. Komende zomer staat Engelse wereldlijke muziek van rond het jaar 1600 op het programma. Het idee is dat we een diner opluisteren in de Grote of St. Barbarakerk in Culemborg, waar op dat moment een tentoonstelling ‘Boven de kronen’ is: kunstwerken die hoog in de kerk, boven de kroonluchters, zijn opgehangen. Het muzikale aandeel bij het diner bestaat uit vier blokjes van steeds ongeveer een kwartier. Het wordt natuurlijk niet alleen maar diep-melancholische muziek zijn, maar ook vrolijke liedjes zoals die van Thomas Morley en (sommige) van Dowland. Er komen ook theatrale elementen bij, in een van de vier blokjes. Daarvoor voeren we een scene uit de court masque Cupid & Death (1653) van Locke uit. Die is oorspronkelijk bedoeld als opluistering van hof-bijeenkomsten, dus dat past wel :-).

Voor dit programma gaan we samenwerken met drie gambisten, leerlingen van Cassandra Luckhardt. Het programma zal bestaan uit a cappella vocale muziek in enkelvoudige bezetting, gemengde ensembles van zangers en gamba’s , stukken met alleen gamba’s en enkele werken voor iedereen. We zijn op dit moment geschikte stukken aan het verzamelen. De precieze stukken worden uitgezocht zodra we weten wie er meedoen en we ensembles hebben kunnen vormen. Iedereen doet mee aan twee verschillende enkelvoudig bezette ensembles en de koorwerken met iedereen. De repetities zijn bestemd voor die koorwerken en voor coaching van de ensembles. Het is dus goed om voor zo’n coaching-sessie als ensemble al een of twee keer bij elkaar te komen en samen te repeteren.

Eerste repetitie 23 april; voorstelling 15 juni

Meezingen?

Kom auditie doen bij Trajecti Voces! We kunnen met enige regelmaat goede zangers gebruiken! Zie de pagina Zingen bij Trajecti.