Houdt u ook zo van Bach, van koormuziek, van een feestelijke kerst of bent u fan van Utrechts Vocaal ensemble Trajecti Voces of vocaal ensemble Amer Consort? Beide koren gaan namelijk samen Bachs Weihnachts-Oratorium uitvoeren. In het bijzonder staan cantates 5 en 6 voor Nieuwjaarsdag en Driekoningen op het programma. Daarom zijn de concerten in januari. Dat gebeurt in samenwerking met het barokorkest, Eik en Linde en de prachtige stemmen van jonge professionele solisten, gecoacht door de ervaren zanger Mitchell Sandler en dirigent Dirkjan Horringa.

Verborgen parels

Het is fantastisch dat wij die twee verborgen parels kunnen uitvoeren in januari 2018. De glorie van de kerst is in januari niet uitgedoofd, maar schittert door in de kronen van de drie koningen die begeleid worden door feestelijke trompetten en pauken! En wij gaan het niet alleen uitvoeren, maar ook een professionele cd-opname maken van het concert. Dat is althans onze grote wens!

Dankzij u kunnen wij het Weihnachts-Oratorium echt uitvoeren en professioneel opnemen, want doneren helpt!

stand voordekunst 16/11/2017
Stand donaties voordekunst 16/11/2017

We zijn door de inzet van onze koorzangers en door enkele subsidies al een eind gevorderd in het kunnen realiseren van dit project. Maar om het voor elkaar te krijgen hebben we nog een laatste spurt van € 2.800 nodig! Om in ieder geval die professionele cd-opname te kunnen maken, zodat u (en wij) nog lang van ons concert kunt nagenieten! Als u ons helpt met een klein of met een groter bedrag zijn we er zo en dan staat u een mooie verrassing te wachten! Want voor uw donatie bieden we u graag een klein geschenk aan. Zie onze pagina op voordekunst voor alle details.

Op 6 en 7 januari 2018 gaat het gebeuren! Dan bent u welkom bij onze concerten van het Weihnachts-Oratorium in de Utrechtse Geertekerk of in de Amersfoortse St. Xaveriuskerk.

Op het programma staat dan:

  • Weihnachtsoratorium openingskoor Jauchzet, frohlocket
  • Motet Lobet den Herrn, alle Heiden (Amer Consort)
  • Cantate 5 Weihnachtsoratorium Ehre ​sei ​dir, ​Gott, ​gesungen
  • Motet Komm Jesu, komm (Trajecti Voces)
  • Cantate 6 Weihnachtsoratorium Herr, ​wenn ​die ​stolzen ​Feinde ​schnauben

Met barokorkest Eik en Linde en solisten.

Vocaal ensemble Amer Consort Eén van de beste amateur-kamerkoren in Amersfoort en omgeving, een ambitieus kamerkoor met ruim twintig leden. Zij zoeken de uitdaging in spannende klassieke koormuziek van middeleeuwen tot nu en zingen zowel a capella als met instrumentale begeleiding. Het plezier in zingen staat voorop, waarbij er ook altijd oog is voor de ontwikkeling van hun muzikale kunnen. Zie ook hun facebookpagina en bekijk hen op youtube. Dirigent Dirkjan Horringa (1957) is vaste dirigent van zowel Trajecti Voces als het Amer Consort.

Met dank aan onze subsidieverstrekkers:

 

Data van de komende projecten vind je hier.