Mozarts Requiem voor Alle Zielen 2018

 Mozarts Requiem voor Alle ZielenZaterdag 3 november klinkt Mozarts beroemde Requiem in de oude dorpskerk op de Markt van Beusichem bij Culemborg. Trajecti Voces zingt dit meesterwerk op een betekenisvolle dag: Allerzielen. De ROOS van Culemborg levert tussendoor troostende gedichten van de grootsten van de literatuur (Auden, Donne, Rilke, Pessoa, Gerhardt, Bishop enz. in vertaling). Deze samenwerking van Trajecti Voces en ROOS is een fascinerend experiment: muziek en gedichten rond de dood en leven, veelkleurig en fascinerend.

Muziek en gedichten kunnen een sfeer scheppen waarin herinneringen de ruimte krijgen. De laatste jaren is er veel aandacht voor Allerzielen. Het grote thema van dood en leven komt aan de orde in beeldende kunst, concerten en gedichten. Trajecti Voces en de ROOS willen natuurlijk laten horen hoe mooi de muziek en gedichten klinken, maar betreden ook het terrein daarachter: de emoties van verlies en dankbaarheid, rouw en vreugde. Dat daar behoefte aan is blijkt elk jaar weer en u bent van harte welkom.

Met medewerking van

Sára Gutvill sopraan
Jannelies Vermeulen alt
Maarten van Oosterom tenor
Roeland Gerritsen bas
Wouter van Belle orgel
Dirkjan Horringa dirigent
Nini Vonk & Leendert Jan van Lingen gedichten

Organisatie: Johannes Genootschap & De Roos van Culemborg

19:30 koffie | 20:00 aanvang concert

 

Komende projecten

P81: Vroege (kerst)barok uit Duitsland (1600-1700)

Met werken van Schütz, Schein, Scheidt, Hassler, Michael en Hieronymus Praetorius. Een ‘verhalend’ advent- en kerstprogramma, beginnend bij de profetie en verkondiging van de geboorte van Christus en eindigend met Driekoningen. Met Kees van der Zwaard als inspirerende verteller.

Concerten 22 december Broederenkerk Deventer; 23 december Leeuwenbergh Utrecht

P82 Moderne muziek voor de Lijdenstijd

Een programma met het Stabat Mater van Roel Griffioen (2005), gecombineerd met motetten van Poulenc (Quatre motets pour un temps de pénitence), Tučapský (Tristis est anima mea e.a.), Dubra en Gjeilo (Ubi caritas). Van half januari tot begin april.

Concerten 4-6 april 2019.

Meezingen?

Kom auditie doen bij Trajecti Voces! We kunnen met enige regelmaat goede zangers gebruiken!

Data komende projecten

Precieze data van de komende projecten vind je hier.