Toekomstige projecten

P88 Zomer 2021: Italiaanse barok op Terschelling

Naar aanleiding van contacten met de dominee van een kerkje op Terschelling (ET 10 in Midsland-Noord) leeft het plan om een zomerconcert aldaar te organiseren, met een programma met kamermuziek uit de Italiaanse barok: duetten, trio’s e.d. inclusief voldoende tuttistukken uit de periode grofweg tussen Monteverdi en Pergolesi (1600 – 1750). Te denken valt bijvoorbeeld aan muziek van Alessandro en Domenico Scarlatti.

Samenstelling: SSATB x 3 met basso continuo. 

P89 Najaar 2021: jubileumconcert met trompettist André Heuvelman en toetsenist Mike del Ferro

Vanwege het 30-jarig bestaan van Trajecti wordt dit project groots opgezet als jubileumproject van te maken. Als muziek wordt gedacht aan een fusion-concept: renaissance-kerkmuziek (b.v. Palestrina, Victoria) in combinatie met en bijpassende nieuwe muziek, b.v. Lauridsen, Pärt en MacMillan. Bij deze laatste componist komt mogelijk zijn motet “In splendoribus sanctorum”, geschreven voor SATB-koor en trompet, in aanmerking. Verder improvisaties op een bourdon, akkoord of oud ‘schema’ zoals “Belle qui tient ma vie”, en daarnaast vrije improvisaties van André en Mike.

Qua beleving dienen meer zintuigen dan alleen het gehoor te worden aangesproken: belichting en projectie met visuals/soundscapes en wandelen of liggen in de kerk met eten/drinken. Dit alles in een theatrale, meditatief-contemplatieve sfeer.

Meezingen?

Kom auditie doen bij Trajecti Voces! We kunnen met enige regelmaat goede zangers gebruiken. Kijk voor voorwaarden en aanmelding op deze pagina. Of bel dirigent Dirkjan Horringa: 0619 224 758.

Data komende projecten

Precieze data van de komende projecten vind je hier.